Digitale toestanden tijdens lockdown

Gepubliceerd op 21 oktober 2023 om 15:42

11-01-2022

Vandaag komt de mail binnen voor de afspraak voor ondertekenen van het compromis de vente as donderdag. Of ik voor donderdag een kopie van de trouwakte wil opsturen. De mail komt 16:30 binnen. Ik heb de hele dag digitale studentbesprekingen aan het doen en ben hierdoor compleet murw. Ik zal er vanavond nog even naar kijken, misschien dat manlief morgen of donderdagochtend dit op kan halen in het gemeentehuis.

12 januari 2022

Morgen staat de digitale ontmoeting met de notaris gepland. Ik heb een mail gekregen over hoe je moet volmachten en hoe je een digitale handtekening moet regelen.  Het is deze week ongelooflijk druk met mijn werk ( nog een week in lockdown, ik lijk wel in een zenuwcentrum te werken waarvan uit alle apparaten geluidjes met meldingen komen, ik heb nauwelijks pauze en krijg watten in mijn hoofd van urenlang digitaal lesgeven en vergaderen) .   Vanwege lockdown kan je niet zomaar voor aktes naar het gemeentehuis, dit moet op afspraak. En die huwelijksacte moet blijkbaar morgen binnen zijn. Tussen de bedrijven door vraag ik de akte schriftelijk aan in de hoop dat deze er dan morgenochtend is.  Wat zijn die Fransozen ook ongelofeloos laat met die mail, ik moet toch zeker ook gewoon werken. Ik word er knorrig van, druk digitaal werken en allerlei Franse mails. Ik neem me dan ook voor om vanavond die digitale handtekening te regelen.

’s Avonds pak ik de mail erbij die gaat over volmacht en digitale handtekeningen. Ik lees de mail nauwelijks door maar klik gewoon gelijk op de link in de veronderstelling dat ik dan wat kan regelen. Opeens verschijnt er een norsige op leeftijd Française, die Engels spreekt. Volledig onverstaanbaar Engels uiteraard. Ik vraag me af waar ik ben beland opeens. Ik moet mijn IDkaart op allerlei manieren voor de camera houden ( "zoo now joe must zoe ze cart zoe ze rrreit") en ik vind het bijna bananensplit. En dan opeens zie ik de norse oude Française nog van alles zeggen , maar er is geen geluid meer, en opeens is ze weg. Ik krijg de melding dat de notaris een mail zal ontvangen dat de volmacht geregeld is. Nou, zal wel goed zijn dan.  Om 21:00 vind ik dat ik nog wel even mag zitten en om 21:45 ga ik gesloopt naar bed. Morgen tekenen, dat is een leuk vooruitzicht

13 januari 2022

Om 14:00 vanmiddag gaan we tekenen, leuk en spannend! Ik heb van 14:15 tot 16:30 een online les. Ik heb de klas gisteren laten weten dat ik het 1e lesuur niet inlog maar dat zij dan aan de opdracht kunnen werken. Het tweede lesuur log ik dan in.  Prima geregeld, trouwacte is nog niet binnen, hopelijk ligt deze rond 11:00 in de brievenbus. En dan komt er opeens een mailtje binnen dat ze mijn digitale handtekening niet hebben. Huh? Ik had toch de melding gehad dat de notaris was gemaild? En manlief moet het ook regelen ( beide dus, had ik niet gelezen, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik de mail sowieso niet heel goed had gelezen i.v.m. gekkenhuis). Ik heb om 10:45 mijn eerste online les, het is 9:30, ik druk dus weer gelijk op die link. En weer verschijnt er een Française, maar nu een jonger iemand die iets beter Engels praat. Ik weet inmiddels wat ik allemaal moet doen met de ID kaart, en vanaf het moment dat de norsige vrouw gister wegviel moet ik nu nog een code invoeren die ik per SMS ontvang. Aha, die stap was er gisteren niet. Geregeld.  Nu moet manlief nog. Maar dit gaat niet vanzelf.  Hij klikt op zijn link en ontmoet een bozige fransman die zijn werk duidelijk niet leuk vindt. Hij bromt dat de ID niet te lezen is en dat manlief het maar via zijn mobiel moet proberen. Ik moet ondertussen online lesgeven en manlief tobt met zijn mobiel. Je krijgt als eerste de melding of je camera en internetverbinding goed is, manlief ontvangt 3 groene vinkjes voor alle checks en krijgt dan per mobiel een meisje aan de lijn. Die begint gelijk in onverstaanbaar Engels te vertellen dat de verbinding niet goed is en dat ze zo niet kan helpen.  Ik krijg er zo langzaamaan de balen van, want de klok tikt door en over een paar uurtjes zouden we tekenen.   En midden in deze hectiek komt er een mailtje binnen van het notariskantoor: de handtekening van manlief is nog niet binnen dus de afspraak gaat niet door. Ze komen met een nieuwe afspraak. Ik heb er helemaal tabak van. Zo’n hectische week, zij komen te laat met wat er allemaal moet gebeuren, ik heb er eigenlijk geen tijd voor het te regelen, dan gaat er iets mis blijkbaar, dan lukt niks meer digitaal en nu is het te laat.  Binnen een uur krijg ik een nieuwe datum: as maandag 15:30.  Dat valt dan weer mee, ik ben dan vrij dus dat komt mooi uit.  Op naar de herkansing

17 januari 2022

Afgelopen zaterdag lag de trouwacte pas in de brievenbus, 3 dagen nadat het was aangevraagd. Ik heb gisteren de trouwacte gescand , en deze heb deze gelijk gemaild naar het notariskantoor. De digitale handtekening van manlief is ook geregeld dus volgens mij moet het goedkomen vandaag. Ik heb voor deze ontmoeting een link gehad. Om 15:25 gaan we ‘erin’ .  Ik druk op de link, vul het bijgeleverde wachtwoord in, en ik zit inderdaad in een meeting. We zijn nog ‘de enige deelnemers’ , maar dat kan kloppen wat we hebben 5 minuten eerder ingevoegd.  Maar om 15:45 zijn we nog steeds ‘de enige deelnemers’ .  Sjongejonge, wat nou weer???? Ik mail naar het notariskantoor dat wij digitaal wachten en of er iets is misgegaan aangezien we niemand zien. Na 10 minuten word ik gebeld door de tolk, zij zegt dat ik een nieuwe link zal krijgen. Ik ontvang inderdaad een nieuwe mail en om 16:00 zijn we dan eindelijk daar. Hehe, nu dan dus echt ondertekenen!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.