Te vroeg getoost

Gepubliceerd op 5 oktober 2023 om 13:46

15 december 2021

En toen werd om 8:30 ’s ochtends het gelukkige gevoel keihard mijn buik uit geramd. De makelaar mailt: vanochtend zouden de verkopers het offre d'achat tekenen, maar nu heeft een ander makelaarskantoor as zaterdag nog kijkers. De verkopers willen dit afwachten want deze nieuwe geïnteresseerden willen mogelijk meer bieden. Maar als wij de vraagprijs betalen, is het huis van ons.

Dit voelt als een spel, we vinden dit niet chique.  Het bod was geaccepteerd, en tussen 09:30  en de volgende dag 8:30 opeens dit verhaal.  We hebben dus moeite dit verhaal te geloven en ik schrijf de makelaar dan ook terug dat wij niet hoger gaan dan onze eerdere bieding. Hij mailt terug dat hij dat begrijpt en dat jij echt ontzettend zijn best doet om de verkoper ervan te overtuigen dat dit een goede deal is , blablabla, maar dat het hem niet lukt het goed uit te leggen maar dat hij me in ieder geval zaterdag of maandag terug zal mailen of de andere geïnteresseerde geboden hebben.  Ik mail hem terug dat ons bod as vrijdag komt te vervallen ( dat had ik namelijk  ingevuld) dus dat dit wel een risico is voor de verkoper. We balen ontzettend maar we hebben geen zin in verdere spelletjes.

16 december 2021

Toch wel weer een spannende dag vandaag. Mocht het inderdaad een spelletje zijn van de makelaar dan is er een kans dat hij mij vandaag of in ieder geval morgen mailt met een verhaal dat hij de verkoper heeft weten te overtuigen bladibladibla.  Mailt hij niet, dan is er een kans dat dit huis toch aan ons voorbij gaat. Ik houd mijn telefoon standby, maar ik hoor niks…. Zou hij ons bod morgen dan echt laten verlopen? 

17 december 2021

Ik besluit dat het binnen dit biedingsspel weer tijd is de makelaar weer even te kietelen. Ik heb hem 2 dagen geleden een zeer duidelijke mail gestuurd dat wij niet meer bieden en dat ons bod de 17e verloopt en dat zij daar een risico mee lopen.  Vandaag maar weer een lievere toon in de mail, daar is hij gevoelig voor, om te vragen of hij de verkopers nog heeft gesproken. Hij mailt nu weer binnen 5 minuten terug. Dit is telkens het geval, bij hele aardige, vriendelijke complimenterende mails heb ik direct reactie, bij zakelijke mails blijft het telkens stil aan zijn kant. Ik zoek dan ook de hele tijd naar het juiste gemiddelde, hij moet weten dat we niet met ons laten sollen en hij moet weten dat wij echt dat huis wel willen. Franse makelaars zijn niet gediend van de Hollandse directheid en de huizenbezitters/ verkopers ook niet. Het is belangrijk om veel complimenten uit te delen aan het huis want ze wijzen je rustig af als je te zakelijk erin gaat. Dan kunnen ze de verdere samenwerking dus gewoonweg weigeren. Een groot cultuurverschil dus, want deze zuidelijke onderhandeling is voor een Nederlander weer onuitstaanbaar, het voelt als liegen en bedriegen en je voelt je dus bedonderd. Maar toch moet ik de zuidelijke touch vandaag weer inzetten om in goede relatie met de makelaar te blijven. En dat lukt dus.  Hij zegt het inderdaad nogmaals geprobeerd te hebben met de verkopers, maar dat zij echt het weekend willen afwachten. Manlief is ervan overtuigd dat dit het spel is, ik ook wel maar sta inmiddels wel stijf van de spanning, want dit huis, dat is gewoon mijn huis!  Ik mail de makelaar terug dat ons dan niets anders rest dan afwachten aangezien wij onze uiterste prijs hebben gegeven.  Na het weekend zullen we weten of het een spel is geweest of er misschien toch wel echt andere bieders waren.  Dit wordt een lang en taai weekend…..

20 december 2021

En dan is daar eindelijk het verlossende mailtje: de verkopers gaan toch echt met ons in zee. Morgen zal het offre d’achat getekend worden, wat inhoudt dat de verkopers niet meer met een andere partij kunnen gaan onderhandelen. We zijn natuurlijk superblij, maar het voelt anders dan de 1e keer dat we hoorde dat het van ons is. Toen stond ik juichend achter mijn bureau op het werk en hadden we een Frans avondje met camembert en uiensoep en toostten we op het nieuwe avontuur. Nu ben ik voorzichtiger. Eerst maar even echt die handtekening zien voordat ik echt blij mag zijn. Maar we weten natuurlijk wel dat het spel is uitgespeeld en dat het huis van ons gaat worden.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.